
Ingrediencie
- 1/2 balenia ryžových rezancov
- 500g kuracích pŕs
- 1 plechovka ananásu
- 1/2 plechovky kukurice
- 1/2 zväzku petržlenovej vňate
Omáčka
- 2 lyžice majonézy
- 4 lyžice prírodného jogurtu
- 2 PL sójovej omáčky so zníženým obsahom soli
- 1-2 strúčiky cesnaku
- korenie
Postup:
- V hrnci som uvarila vodu. Očistené kuracie prsia som vložila do vriacej vody a uvarila do mäkka. Uvarené prsia vyberte z vody a dajte ich vychladnúť. Po vychladnutí nakrájajte mäso na kocky.
- Ryžové rezance vložte do misky, zalejte ich vriacou vodou, misku zakryte a nechajte 3 minúty odstáť. Po tomto čase som rezance scedila, nechala vychladnúť a potom som sa pustila do omáčky.
- Do misky som dala majonézu, prírodný jogurt, sójovú omáčku s nízkym obsahom soli, rozdrvené strúčiky cesnaku a korenie a premiešala som.
- Vychladnuté rezance preložíme do misky, pridáme kuracie mäsko, plátky ananásu, kukuricu, nasekanú petržlenovú vňať, premiešame, pridáme omáčku a dôkladne premiešame.
Leave a Reply