- Jednoduchá príprava a perfektné predjedlo, keď očakávame hostí! Stojí za to ju urobiť, ak chcete prekvapiť svojich blízkych špeciálnou pochúťkou.
Ingrediencie:
- 10 vajec
- 0,5 dl smotany na varenie
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 10 dkg morčacej šunky
- 10 dkg slaniny
- petržlenová vňať
- 15 dkg parmezánu
- soľ korenie
Príprava:
- Vajcia dobre rozšľaháme a primiešame smotanu a múku, potom pridáme kyslú smotanu, šunku, slaninu a korenie. Plech vystelieme papierom na pečenie a dobre ho vymastíme olivovým olejom, potom naň nalejeme cesto a rovnomerne rozotrieme.
- Pečieme pri teplote 170 stupňov 10-12 minút. Medzitým si nastrúhame syr. Rozložte veľký kus hliníkovej fólie na stôl a položte naň upečené cesto.
- Nezľaknite sa, ak je cesto hrudkovité. Keď z neho urobíte valček, bude stále veľmi tvárne. Posypeme parmezánom a čo najtesnejšie zvinieme. Odložte ho do chladničky aspoň na pol hodinu, potom ho môžete krájať.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply