Vaječná roláda so syrom a slaninou: Tá chuť je jednoducho skvelá!

  • Jednoduchá príprava a perfektné predjedlo, keď očakávame hostí! Stojí za to ju urobiť, ak chcete prekvapiť svojich blízkych špeciálnou pochúťkou.
Ingrediencie:
  • 10 vajec
  • 0,5 dl smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 10 dkg morčacej šunky
  • 10 dkg slaniny
  • petržlenová vňať
  • 15 dkg parmezánu
  • soľ korenie

Príprava:
  1. Vajcia dobre rozšľaháme a primiešame smotanu a múku, potom pridáme kyslú smotanu, šunku, slaninu a korenie. Plech vystelieme papierom na pečenie a dobre ho vymastíme olivovým olejom, potom naň nalejeme cesto a rovnomerne rozotrieme.
  2. Pečieme pri teplote 170 stupňov 10-12 minút. Medzitým si nastrúhame syr. Rozložte veľký kus hliníkovej fólie na stôl a položte naň upečené cesto.
  3. Nezľaknite sa, ak je cesto hrudkovité. Keď z neho urobíte valček, bude stále veľmi tvárne. Posypeme parmezánom a čo najtesnejšie zvinieme. Odložte ho do chladničky aspoň na pol hodinu, potom ho môžete krájať.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*