Zloženie:
Na cesto:
- 20 dkg polohr. múky.
- 8 dkg hnedého cukru
- 2 čajové lyžičky nesladeného kakaového prášku
- 5 dkg masla
- 1 vajce
Na náplň:
- 10 dkg cukru
- 15 dkg arašidov
- 10 dkg vlašských orechov
- 4 dl mlieka
- 1 balenie karamelového pudingového prášku
Na polevu:
- 15 dkg horkej čokolády
- 1 čajová lyžička masla
Príprava:
- Suroviny na cesto dáme do misy a dobre premiešame. Potom vložíme do vymasteného pekáča, pečieme pri 160 stupňoch 15 minút.
- Medzitým zmiešame pudingový prášok a cukor s mliekom a privedieme do varu. Mlieka použijeme menej ako treba, aby bol puding hustejší a mal karamelovejšiu chuť.
- Arašídy a lieskové orechy rozdrvíme alebo pomelieme a vmiešame, keď je puding hotový. Keď je to už vlažné, rozotrieme cesto a dáme na pol hodiny do chladničky.
- Čokoládu rozpustíme nad parou a vmiešame maslo, ktoré potom uhladíme na vrch krému. Pred krájaním necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke.
Dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply