Kokosové pokušenie s množstvom smotany. Je bleskovo hotové a neostane ani omrvinka!

  • Kokosový krém je veľmi lákavý a robí tento koláčik neodolateľným!
Ingrediencie:
  • 10 dkg cukru
  • 15 dkg masla
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • pol vrecka prášku do pečiva
  • 25 dkg polohr. múky
  • 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany (koľko chcete)
Na kokosový krém:
  • 6 bielkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 20 dkg strúhaného kokosu
Na vanilkový krém:
  • 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
  • 9 lyžíc cukru
  • 1 liter mlieka
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
Na vrch:
  • 20 dkg tmavej čokolády
  • 1 lyžička masla
  • 2 dkg strúhaného kokosu
Príprava:
  1. Maslo vymiešame s cukrom a potom pridáme ostatné suroviny. Najprv pridajte len jednu lyžicu kyslej smotany, ak je cesto dostatočne mäkké, druhú lyžicu nepotrebujete.
  2. Hmotu rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jednu uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Bielky vyšľaháme s cukrom, vmiešame strúhaný kokos a rozotrieme na plech. Prikryjeme druhým plátom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 15 minút.
  4. Kým sa pečie, pripravíme si druhý krém. Puding, cukor a mlieko zmiešame, uvaríme obvyklým spôsobom, potom za stáleho miešania ochladíme. Vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do pudingu. Natrieme na vrch koláča a dobre rozotrieme, aby bola rovnomerná.
  5. Čokoládu spolu s maslom dáme do misky a roztopíme, natrieme na krém a posypeme strúhaným kokosom, aby sa naň prilepila, aby pri krájaní z koláča nespadla. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby krémy a čokoláda stuhli, potom môžeme krájať.
Prajeme dobrú chuť a príjemné pečenie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*