Takáto konzumácia paradajok vás lepšie ochráni pred rakovinou!

Vďaka obsahu lykopénu sú paradajky chránené pred rakovinou, najmä pred rakovinou prostaty, a preto ich vedci odporúčajú konzumovať čo najčastejšie. Teraz sa ukázalo, že paradajky sú účinnejšie, keď sú tepelne upravené, ako keď sa konzumujú surové.

Varená paradajková omáčka uvoľňuje v žalúdku viac prospešných baktérií a má lepší probiotický účinok. Lykopén v paradajkách sa varením neničí, ale koncentruje sa.

Svoje protirakovinové vlastnosti si zachováva aj pri tepelnej úprave, takže si pokojne dajte cestoviny s paradajkovou omáčkou a kečup na čokoľvek, čo máte radi – len si dávajte pozor na obsah cukru.

Written By
More from redakcia
Jogurtové šišky: Mňamka, ktorej neodoláte!
Mäkké a jemné pečené jogurtové šišky. Chutné, nie príliš sladké. Môžete ich...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *