- Je silne cesnaková, vždy do nej pridávam veľa petržlenovej vňate a zahusťujem ju hlavne zemiakmi. Túto polievku som pripravovala rôzne, ale v tejto verzii mi chutí najviac.
Prísady:
- 2 litre vody
- korenie, soľ
- koreň petržlenu
- 1 PL nasekanej petržl. vňate
- 6 väčších strúčikov cesnaku
- 1/2 cibule (predtým opečená na panvici)
- 4 väčšie zemiaky
- 1 tavený syr (ja som použila tavený syr Hochland 100 g s bylinkami)
- 3 lyžice 18 % smotany
- 2 PL múky
- 1 polievková lyžica masla
Okrem toho:
- 5 plátkov chleba
- 1 PL masla
Postup:
- Začneme prípravou vývaru. V hrnci zvarte vodu a koreň petržlenu, s nasekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.Varte na miernom ohni asi 10 minút.
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na polovice a pridáme do vývaru. Cibuľu nakrájajte nadrobno a chvíľu ju opečte na panvici spolu s trochou masla alebo oleja. Pridajte do polievky.
- Po chvíli zmiešajte v pohári smotanu, múku a trochu vody. Vlejte do vývaru. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, syr rozdelíme na menšie kúsky a všetko pridáme do polievky. Vidličkou skontrolujte, či sú zemiaky uvarené, a ak sú mäkké, môžete ich rozmixovať mixérom.
- Chlieb najprv nakrájajte na plátky a potom na menšie štvorce. Na lyžičke masla opečieme plátky chleba (môžeme pridať aj trochu nasekanej petržlenovej vňate).
Prajeme dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply