Super cesnaková polievka s chlebovými krutónmi! Skvelá na zahriatie počas chladnejších zimných dní!

  • Je silne cesnaková, vždy do nej pridávam veľa petržlenovej vňate a zahusťujem ju hlavne zemiakmi. Túto polievku som pripravovala rôzne, ale v tejto verzii mi chutí najviac.
Prísady:
  • 2 litre vody
  • korenie, soľ
  • koreň petržlenu
  • 1 PL nasekanej petržl. vňate
  • 6 väčších strúčikov cesnaku
  • 1/2 cibule (predtým opečená na panvici)
  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 tavený syr (ja som použila tavený syr Hochland 100 g s bylinkami)
  • 3 lyžice 18 % smotany
  • 2 PL múky
  • 1 polievková lyžica masla
Okrem toho:
  • 5 plátkov chleba
  • 1 PL masla

Postup:
  1. Začneme prípravou vývaru. V hrnci zvarte vodu a koreň petržlenu, s nasekanou petržlenovou vňaťou, prelisovaným cesnakom,  soľou a korením.Varte na miernom ohni asi 10 minút.
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na polovice a pridáme do vývaru. Cibuľu nakrájajte nadrobno a chvíľu ju opečte na panvici spolu s trochou masla alebo oleja. Pridajte do polievky.
  3. Po chvíli zmiešajte v pohári smotanu, múku a trochu vody. Vlejte do vývaru. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, syr rozdelíme na menšie kúsky a všetko pridáme do polievky. Vidličkou skontrolujte, či sú zemiaky uvarené, a ak sú mäkké, môžete ich rozmixovať mixérom.
  4. Chlieb najprv nakrájajte na plátky a potom na menšie štvorce. Na lyžičke masla opečieme plátky chleba (môžeme pridať aj trochu nasekanej petržlenovej vňate).
Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*