Prísady:
NA KÔRKU
- 1 dávka rozdrvených sušienok, aby vzniklo 1 1/2 šálky
- 1/2 šálky cukru
- 6 polievkových lyžíc rozpusteného masla
NA NÁPLŇ
- 4 šálky zmäknutého smotanového syra
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 1 1/4 šálky cukru
- 4 veľké vajcia
- 1 šálka mlieka – použila som nesladené kokosové mlieko
- 1/4 pohára kyslej smotany
NA POLEVU
- 3/4 pohára hustej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 1/2 šálky zmäknutého smotanového syra
- 1/2 šálky opražených kokosových vločiek
Postup:
- Predhrejte rúru na 180C. Do misky pridáme rozdrvené sušienky, cukor a rozpustené maslo a premiešame. Preložíme do 9-palcovej koláčovej formy a odložíme bokom.
- Do misky na miešanie pridajte krémový syr a šľahajte 3 – 4 minúty, kým nebude hladký. Pridajte vanilkový extrakt a sukor a šľahajte, kým nie je krém nadýchaný. Po jednom pridávajte vajcia, kým sa nespoja. Nakoniec pridajte mlieko a kyslú smotanu a všetko spolu vyšľahajte do hladka.
- Tvarohovú náplň nalejte do korpusu a vrch uhlaďte. Pečte približne 90 minút, kým vrch cheesecaku mierne nezhnedne. Po vybratí z rúry ho nechajte úplne vychladnúť a potom ho uložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Na polevu vyšľahajte smotanu a práškový cukor dotuha. V samostatnej miske vyšľahajte krémový syr do hladka. Šľahačku vmiešajte do syra, kým sa nespojí. Rozotrite na tvarohový koláč a na vrch pridajte opražené kokosové vločky.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply