- Len čo som ho položila na stôl, bol v okamihu preč, lepší koláčik som v poslednej dobe nepiekla.
Ingrediencie:
Na medové pláty:
- 30 dkg hl. múky
- 10 dkg práškového cukru
- 1 polievková lyžica medu
- 7 dkg masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička sódy bikarbóny
Maková piškóta:
- 15 dkg cukru
- 15 dkg polohr. múky
- 6 vajec
- 3 polievkové lyžice vody
- 1/2 dl oleja
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 10 dkg celého maku
Krém:
- 3 žĺtky
- 15 dkg kryštálového cukru
- 2 ČL vanilkového pudingu
- 7 dl mlieka
- 10 dkg práškového cukru
- 25 dkg masla
Príprava
- Na medové pláty suroviny dobre premiešame, ak treba, pridáme ešte trochu múky. Upečieme z toho dva plechy. Na plech s rozmermi 25 x 35 cm pri teplote 180 stupňov 8-10 minút.
- Na makovú piškótu oddelíme vajíčka, vymiešame žĺtky s 10 dkg cukru, vodou, olejom a makom. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh, potom opatrne vmiešame makovú hmotu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu s medovými plátmi navrchu. na 180 stupňov cca 20 minút.
- Na krém vymiešame žĺtky s cukrom, mliekom a pudingovým práškom a uvaríme do zhustnutia. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme do vychladnutého pudingového krému.
- Zostavíme koláč. Medový plát, krém, maková piškóta, krém, medový plát. Vrch som posypala práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply