Recept na najlepší jablkový koláč: Príprava je celkom jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník.

  • Jablkový koláč, to je jednoducho klasika. Rozplývajúce sa cesto, lahodná náplň, k tomu káva a kus reči.

Ingrediencie
Na cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 vrecko prášku do pečiva
Na náplň
  • 2 veľké jablká
  • 50 g masla
  • 1 čajová lyžička škorice
  • cukor podľa chuti

Pracovný postup
  1. V miske vyšľaháme vajcia s cukrom. Vmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a cukrom. Vypracujeme cesto a zabalíme ho do potravinovej fólie. Necháme ho niekoľko minút odpočívať v chladničke.
  2. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame. V miske ich zmiešame so zmäknutým maslom, cukrom a škoricou.
  3. Tuhé cesto rozdeľte na tri časti a každú rozvaľkajte na pláty. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň prvý plát cesta. Naň rozotrieme polovicu jablkovej zmesi a prikryjeme druhým plátom. Prikryte zvyškom jabĺk a na vrch položte tretí plát cesta. Vložte do rúry a pečte približne 40 minút v závislosti od výkonu vášho spotrebiča.
  4. Hotový koláč nechajte vychladnúť, nakrájajte na plátky a posypte cukrom. Najlepšie chutí vychladený.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*