Medové kolieska: Super vianočný recept, ktorý si zamilujete!

Luxusné mini kolieska, ktoré sa na 100% vydaria. Keď ich dám na stôl, na ostatné dezerty sa v momente zabudne. Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.

Potrebujeme cesto:

  • 480 g hladká múka
  • 190 g práškový cukor
  • 90 g masla
  • 60 g medu
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks žĺtok
  • 1,25 g sóda bikarbóna

Krém:

  • 8 dcl mlieko
  • 2 ks zlatý klas
  • 1 ks žĺtok
  • 150 g kryštálový cukor
  • 200 g maslo (izbová teplota)

Postup:

  1. Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto. Cesto rozvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.
  2. Uvaríme klasický puding – z mlieka, pudingového prášku a cukru. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým si našľaháme zmäknuté maslo. Do pudingu po vychladnutí zašľaháme po lyžiciach maslo – spolu prešľaháme. Vznikne nám lahodný krém.
  3. 500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku. Vychladnuté okrúhle kolieska plníme pudingovým krémom. Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.
  4. Po stuhnutí nanesieme šľahačku. Prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Je to na vašej fantázii 🙂

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Nezabudnite recept zdieľať…

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*