Pudingové rezy s marhuľami: Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý dostane každého!

Nie každý koláč či dezert musí byť ťažký na prípravu. Dnes pre vás máme skvelú variantu pre mamičky s malými deťmi.

Tento dezert sa pripravuje hlavne z hotových polotovarov, ako sú lístkové cesto alebo detské piškóty, takže na ňom nie je veľa práce. A okrem chvíle, kedy varíte puding, od jeho prípravy môžete kedykoľvek odbehnúť.

A hoci ide o dezert, ktorý je hotový raz dva, výsledok rozhodne stojí za to.

Ingrediencie:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 balenie detských alebo cukrárskych piškótov
  • 1 plechovku marhuľového kompótu (v lete môžete použiť čerstvé marhule)
  • 1 l plnotučného mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • práškový cukor na dozdobenie

Príprava:

  1. Podložku na cesto si vysypte hladkou múkou alebo práškovým cukrom a rozvaľkajte na ňom lístkové cesto. To si potom rozdeľte na dva rovnaké diely. Prvý diel cesta dajte na plech na pečenie vyložený papierom na pečenie.
  2. Na cesto vyskladajte piškóty. Tie detské tak, aby boli rovnou stranou dole, tie cukrárske tak, aby z nich vznikla súvislá vrstva. Na piškótovú vrstvu prídu marhule. Tie by ste najskôr mali nechať odkvapkať a uschnúť od kompótovej šťavy. Keby sa šťava dostala na piškóty, torta by sa vám zle upiekla.
  3. Z mlieka uvarte puding – mlieko priveďte na miernom plameni do varu a za stáleho miešania doň pridajte vanilkové cukry a pudingové zmesi. Keď puding začne hustnúť, odstavte ho z platne.
  4. Ešte teplým, ale nie príliš horúcim pudingom opatrne prelejte marhule tak, aby vznikla pokiaľ možno súvislá vrstva, v ktorej sú marhule celé potopené. Puding prikryte druhou polovicou lístkového cesta.
  5. Rúru si predhrejte na 180 ° C a tortu pečte zhruba 15-20 minút, kým vrchná časť lístkového cesta nebude zlatistá. Hotový koláč nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, prizdobte práškovým cukrom a môžete servírovať. Pred servírovaním na ňom ešte môžete urobiť šľahačkovú čiapočku.

Dobrú chuť! Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj so svojimi priateľkami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*