Tu je základný recept na prípravu šopského šalátu:
Ingrediencie:
- 3-4 paradajky
- 1-2 uhorky
- 1 červená paprika
- 1 hlava cibule
- 200 g syra feta
- Olivový olej
- Ocot (najčastejšie sa používa vínny alebo jablčný ocot)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlen na ozdobu
Príprava:
- Umyte a nakrájajte paradajky, uhorky, červenú papriku a cibuľu na malé kúsky. Syr feta nakrájame na kocky. Zmiešajte nakrájanú zeleninu a syr vo veľkej miske.
- Pridajte olivový olej a ocot podľa chuti. Začnite s menším množstvom a pridajte podľa potreby. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Jemne premiešajte ingrediencie, aby sa olej, ocot a korenie rovnomerne rozložili.
- Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať!
Leave a Reply