Vedci z Rush University of Chicago dokázali, že konzumácia vybranej zeleniny zlepšuje zdravie mozgu a znižuje riziko demencie. O aké produkty ide?
Špenát odďaľuje demenciu.
Vedci z Rush University of Chicago dokázali, že konzumácia špenátu zlepšuje zdravie mozgu a znižuje riziko demencie. Výsledky výskumu sa týkajú aj inej zelenej listovej zeleniny, ako je napríklad kel.
Odďaľujú rozvoj demencie až o jedenásť rokov. Testov sa zúčastnilo 950 seniorov. Ich priemerný vek bol 81 rokov. Po nasadení stravy založenej na zelenej zelenine sa pokles mentálnych schopností výrazne zastavil.
Výsledky naznačujú, že zmena stravovania u starších ľudí pomôže spomaliť proces starnutia. Špenát a kel sú dostupné vo väčšine obchodov s potravinami a nie sú drahé.
Môžete z nich pripraviť množstvo rôznych jedál, napríklad cestoviny v omáčke, plnené kuracie prsia alebo kapustové lupienky. Po pridaní pár vašich obľúbených korenín budú zelené jedlá chutiť ešte lepšie a budú ich jesť aj deti.
Ich príprava si nevyžaduje veľa času a úsilia a má veľa výhod. Špenát a kel priaznivo pôsobia na zdravie a zlepšujú pohodu. Poskytujú veľa cenných vitamínov a živín. Sú ľahko stráviteľné a dajú sa jesť po celý rok, pretože sa dajú bez obáv zmraziť.
Oplatí sa ich zaradiť natrvalo do jedálnička.
Leave a Reply