Pridajte to do ovsených vločiek namiesto mlieka. Budete sýti a kilá začnú ubúdať!

Ovsené vločky plné a plné chuti zaručia úspešné ráno a zabránia záchvatom hladu počas dňa. Vodou namočené vločky stačí podávať so syrom, ktorý sa s ovsenými vločkami často nespája. Efekt “wow” je zaručený.

Ricotta bude perfektným doplnkom ovsených vločiek. Nielenže výborne chutí a hodí sa k ovociu či orechom, ale je to aj produkt s vysokým obsahom bielkovín a relatívne nízkym obsahom kalórií.

Pridajte si teda do ovsených vločiek namiesto mlieka ricottu a čakajte na výsledky.

Prečo sa oplatí podávať ovsené vločky s ricottou? Ricotta je v prvom rade veľmi chutný syr, no dá sa o ňom povedať aj veľa dobrého v rámci zdravého stravovania.

Ukazuje sa, že dietológovia umiestňujú ricottu na popredné miesto medzi syrmi určenými pre ľudí na nízkokalorickej a vysokobielkovinovej diéte. Je zdrojom najstráviteľnejšej srvátkovej bielkoviny, ktorá má nízky obsah kalórií a vysoký obsah vápnika.

Navyše, aj keď ricotta obsahuje 20-30 percent tuku, stále patrí medzi nízkokalorické syry. Je tiež zdrojom minerálov a vitamínov: A, D, E, K a takmer všetkých zo skupiny B.

Ovsené vločky s ricottou budú perfektným doplnkom vášho jedálnička a skvelým riešením na rýchle, chutné a veľmi výživné raňajky.

Jednoducho pripravte ovsené vločky s vodou a nakoniec pridajte veľkú lyžicu syra a obľúbené prísady. To môže okrem iného zahŕňať: banán, ktorý dodá pokrmu sladkosť a kakao, ktoré je mimoriadne zdravým doplnkom.

Ingrediencie:

  • 70 g ovsených vločiek
  • 1 šálka horúcej vody
  • 50 g ricotty
  • 1 banán
  • 2 čajové lyžičky tmavého kakaa
  • javorový sirup alebo arašidové maslo na servírovanie
  • štipka soli

Príprava:

  1. Ovsené vločky zalejte vodou a odstavte asi 15 minút (môžete nechať aj cez noc a zvyšok surovín pridať ráno). Potom všetko priveďte na miernom ohni do varu. Medzitým pridáme štipku soli a kakao. Ovsené vločky by mali mať lepkavú a hustú konzistenciu.
  2. Hotové ovsené vločky dáme do misky. Pridajte banán nakrájaný na tenké plátky alebo roztlačený vidličkou. Navrch dáme veľkú lyžicu ricotty a podľa chuti javorový sirup alebo arašidové maslo. Pred jedlom všetko dôkladne premiešajte.

Prajeme dobrú chuť a určite to vyskúšajte! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*