Ak pečiete s hliníkovou fóliou, radšej na ňu zabudnite!

Väčšina domácností má v skrini rolku alobalu. Používame ho na veľa vecí, od varenia až po balenie potravín. Keď som sa dozvedela, aká nebezpečná je hliníková fólia, uvedomila som si, že bude lepšie, keď ju vyradím zo svojho života.

Ak používame hliníkovú fóliu príliš často, hliník v potravinách sa vstrebáva do nášho tela. Nad určitú hranicu môže byť hliník škodlivý a spôsobovať rôzne ochorenia. Podľa WHO je prípustné množstvo hliníka na kilogram telesnej hmotnosti 40 miligramov.

Takže osoba vážiaca 60 kilogramov môže bez obáv “vpustiť” až 2 400 miligramov hliníka. Možno budete šokovaní, ale hliník sa nenachádza len vo fólii, ale aj v mnohých jedlách, syre, kukurici, soli, čaji.

Nachádza sa aj v liekoch, dezodorantoch a dokonca aj vo vode. Niektoré výskumy zistili, že v mozgu pacientov s Alzheimerovou chorobou sa nachádza príliš veľa hliníka. Tento problém sa stal zreteľnejším po industrializácii.

Štúdie ukázali, že vysoké hladiny hliníka sa môžu podieľať aj na ochoreniach obličiek, osteoporóze a inhibícii rastu mozgových buniek. Bolo by vhodné venovať pozornosť náradiu, ktoré denne používame, najlepšie bez hliníka.

Ak pokrm začne oxidovať, znamená to, že v ňom nie je dostatok hliníka. Možno máme radšej lesklé lesklé hrnce, ale tie sú pre naše zdravie škodlivejšie. Pri varení nepoužívajte hliníkovú fóliu, pretože hliník sa ľahko vstrebáva do potravín.

Podeľte sa o tieto informácie aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*