Babičkine slivkové gule: Dokonalá maškrta! MŇAM!

Ingrediencie:
  • 250g hrudkovitý tvaroh
  • 250g polohrubá múka
  • 1 väčšie vajíčko
  • štipka soli
  • umyté a osušené slivky (cca 13 ks)

Postup:
  1. Tvaroh si v miske rozmrvíme a zmiešame s polohrubou múkou, štipkou soli a vajíčkom. Zároveň dáme variť väčší hrniec s vodou a štipkou soli.
  2. Postupne rukami vypracujeme kompaktný bochník cesta, ktorý je vláčny a nelepí sa. Ak je to potrebné, pridáme ešte trochu múky.
  3. Keď máme vypracované cesto, vytvarujeme ho do valčeka, ktorý nakrájame na rovnaké plátky. Každý plátok by mal byť tak hrubý, aby sme doň zabalili celú slivku. My sme mali priemerne veľké slivky a plátky boli hrubé približne 1,5 cm.
  4. Do každého plátku zabalíme slivku. Keď máme pripravené gule a voda v hrnci sa varí, pomaly do nej vkladáme jednotlivé kusy.
  5. Gule posupne vyplávajú na povrch, keď sa tak stane, povaríme ešte približne 4-5 minút.
  6. Vyberieme a servírujeme spolu s pomletým makom, cukrom a rozpusteným maslom, alebo podľa chuti s grankom či opraženou strúhankou.
Prajeme dobrú chuť!😊😋
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými na Facebooku!

 

Autorka receptu: Anna Martausová

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*