Báječný babičkin koláč podľa starého tradičného receptu, ktorý sa u nás dedí už generácie.

Postup

V troche studeného mlieka zmiešame puding s cukrom a nalejeme do zvyšku vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom.
Višňový džem zmiešame so škoricovým cukrom.


Zmiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva . Bielky vymiešane so štipkou soli do hustej peny a jemne primiešame žĺtkovú zmes. Do jednej tretiny, pridáme kakao a premiešame.

Bielu časť cesta vylejeme do formy v ktorej máme papier na pečenie a lyžicou striedavo dávame všetky tri náplne. Kakaová časť cesta sa naleje do tvaru mriežky.
Pečieme pri 180 ° C asi 20 – 30 minút.

Špáradlom vyskúšame či je koláč upečený.Ak sa nalepí cesto na špáradlo,tak koláč nie je ešte upečený.

Zdroj/http://www.swiatwemnie.pl/przepis/1020/Babciny-kolacz-przepis

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*