Božský, čokoládový dezert na každú príležitosť!

Ingrediencie
Korpus
  • 6 vajec
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 5 lyžíc cukru krupice
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 dl čiernej kávy
Krém
  • 4 dl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 8 lyžíc cukru krupice
  • 4 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 4 polievkové lyžice hladkej múky
  • 30 dkg masla
Poleva
  • 22 dkg mliečnej čokolády
  • pol polievkovej lyžice masla

Pracovný postup

Korpus

Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a polovice dávky cukru ušľahajte tuhý sneh. Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a pridajte k snehu.

Múku zmiešajte s kakaom as práškom do pečiva a pridajte do vaječnej peny. Zmes zľahka premiešajte a vlejte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 180°C a pečte asi 40 minút (podľa výkonu vášho spotrebiča).

Krém

Maslo vyšľahajte s polovicou dávky cukru do peny a vmiešajte kakaový prášok.

Mlieko nalejte do hrnca, zahrejte, pridajte druhú polovicu cukru, opatrne za stáleho miešania prisypávajte múku, nalejte žĺtok a varte opäť za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Kašu nechajte úplne vychladnúť a zmiešajte s maslovokakaovou penou.

Dokončenie dezertu

Upečený, prechladnutý korpus rozrežte na tri diely a každý mierne navlhčite uvarenou kávou. Potom natrite krém a položte druhý plát, opäť krém a nakoniec posledný plát korpusu.

Povrch polejte čokoládovou polevou. Tú pripravíte rozpustením čokolády a masla vo vodnom kúpeli. Dezert nechajte najlepšie cez noc v chladničke a podávajte na druhý deň.

Dobrú chuť. Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*