
Ingrediencie:
- Cuketové hranolky
- 2 veľké cukety
- 1 šálka strúhanky
- ¼ šálky strúhaného parmezánu (voliteľné)
- 2 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička talianskeho korenia
- Soľ
- Pepper
- 2 (6 uncí) filet z lososa bez kože
- Soľ, podľa chuti
- Paprika, podľa chuti
- Olivový olej, podľa potreby
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- Čerstvý kôpor, podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
Cuketové hranolky
- Predhrejte rúru na 425˚F.
- Odrežte konce a nakrájajte na plátky. Odložte bokom.
- Vo veľkej miske zmiešajte strúhanku, parmezán, cesnakový prášok, talianske korenie, soľ a korenie.
- Namočte cuketu do vajíčok, potom zmes strúhanky a potom položte na plech vystlaný pergamenom.
- Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 15-20 minút, medzitým raz obrátime.
- Znížte teplotu na 400˚F (200˚C).
- Presuňte cuketové hranolčeky na boky panvice, aby ste vytvorili priestor pre lososa. Do stredu panvice položte lososa.
- Lososa pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením. Navrch dáme kôpor, petržlenovú vňať, cesnak a plátky citróna.
- Pečieme 10-12 minút.
Leave a Reply