Ingrediencie:
Marinovať
- 300 ml svetlého piva
- 2 polievkové lyžice sušeného majoránu
- 3 polievkové lyžice horčice
- 1 lyžica soli
- 1,5 lyžičky papriky
- Cesnak podľa chuti
Ostatné zložky
- 5 ks Bravčová krkovička plátky
- 4 ks Zemiaky
Spôsob prípravy:
- Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky.
- Potom pripravte marinádu. Za týmto účelom zmiešajte v miske: horčicu, cesnak, majorán, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešame.
- Do vzniknutej marinády vložíme plátky bravčovej krkovičky a misku s obsahom dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Medzitým nakrájajte zemiaky na plátky.
- Teraz striedavo ukladajte bravčovú krkovičku a plátky zemiakov.
- Keď je malá vežička na svojom mieste, zaistite celú vec pomocou špajlí. Potom pečieme bravčovú krkovičku prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).
7. Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.
Dobrú chuť!👍👌😋
Zdieľajte tento super recept aj so svojimi priateľmi :). Určite sa potešia!
Leave a Reply