Brusnicový koláč s kardamónom: Jednoduchý koláč s džemom a úžasnou kombináciou chutí!

Vybavenie:
  • tortová forma s odnímateľným dnom
Ingrediencie:
  • 1 šálka nesoleného masla
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 1/4 ČL mletého kardamónu
  • 1/4 ČL soli
  • 1 ČL čistého vanilkového extraktu
  • 1 2/3 šálky polohrubej múky
  • 2 PL ovsených vločiek. Používajte bežné alebo rýchle varenie.
  • 1 šálka brusnicového džemu

Postup:
  1. Predhrejte rúru na180 stupňov C a nastavte stojan do strednej polohy.
  2. Maslo, cukor, kardamón, soľ a vanilku vyšľahajte v stojanovom mixéri vybavenom lopatkovým nástavcom. Môžete to urobiť aj ručne, ale určite všetko dobre nakrémujte.
  3. Jemne vmiešame múku.
  4. Miešajte, až kým cesto nezíska hrubú drobivú štruktúru, pričom nezostane žiadna suchá múka.
    Vezmite 2/3 cesta a vložte ho na dno tortovej formy.
  5. Zatlačte prstami tak, aby bola plochá a rovnomerná. Ak sa cesto lepí, pomúčime si prsty. Na utlačenie môžete použiť ploché dno odmerky. Poznámka: nechcete ísť po stranách tortovej formy nahor, len vytvárate kôrku s plochým dnom.
  6. Džem rovnomerne nalejte na cesto. Potom ho rovnomerne rozložte.
  7. Pomocou prstov primiešajte zvyšné rozvaľkané cesto s ovsenými vločkami, aby sa spojili.
  8. Cesto rovnomerne rozdrobte na džem. Je v poriadku, ak presiakne nejaký džem.
  9. Pečieme 35 minút. Ak sa vám zdá, že vrch priveľmi hnedne, ku koncu pečenia voľne prikryte alobalom. Po dokončení by malo byť pečivo stále bledé, len s nádychom zlatistej farby v bodoch.
  10. Koláč ochlaďte 15 minút, potom uvoľnite okraje nožom (v prípade, že sa nejaký džem prilepil) a odstráňte steny formy.
  11. Môžete krájať za tepla, ale pre ostrejšie rezy nechajte pred krájaním vychladnúť. Ak máte radi, podávajte s kopčekom šľahačky.

Dobrú chuť👌😋👩‍🍳

Written By
More from redakcia
Pozor na tieto varovné príznaky v dolných končatinách: Môže ísť aj o riziko gangrény!
Telo potrebuje cholesterol na produkciu hormónov, ľahko stráviteľných tukov, bunkových stien a...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *