Čokoládová roláda: Lahodný recept, ktorý si zamilujete!

Prísady:
  • 1 čajová lyžička masla na potretie pergamenového papiera
  • 60 g polohr. múky
  • 30 g kakaového prášku + extra na posypanie pergamenového papiera
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička instantnej kávy v prášku
  • 4 vajcia, stredne veľké
  • 130 g kryštálového cukru
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
Na náplň
  • 340 g čokoládových praliniek
  • 200 g chladenej smotany 35%
Spôsob prípravy
  1. Rúru predhrejte na 180 °C s ventilátorom.
  2. Dno obdĺžnikovej formy na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm vyložte pergamenovým papierom.
  3. Pergamenový papier potrite maslom a posypte kakaovým práškom.
  4. V miske zmiešajte lyžicou múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a kávu.
  5. V miske elektrického mixéra šľahajte vajcia a cukor metličkou pri vysokých otáčkach 3 – 4 minúty, až kým nebudú svetlé a nadýchané.
    Znížte rýchlosť na strednú a pridajte slnečnicový olej.
  6. Niekoľko sekúnd miešajte a po častiach pridávajte suchú zmes, pričom pokračujte v miešaní niekoľko sekúnd, kým zmes nebude jednotná. Odstráňte misu z mixéra a zmes vylejte do formy. Povrch urovnajte stierkou a pečte 12 minút. Potom vyberte z rúry.
  7. Čistý pergamenový papier posypte kakaovým práškom. Piškótu preklopte na pergamenový papier a odstráňte kúsok pergamenu, na ktorom ste piškótu piekli.
    Ešte teplé piškótové cesto zrolujte aby sa vytvorila roláda.
  8. Roládu odložíme na bok, aby vychladla.
  9. Na náplň: Čokoládové pralinky vložte do misky. Preneste misku na hrniec s vriacou vodou, uistite sa, že sa dno misky nedotýka vody a zahrievajte pralinky, kým sa úplne nerozpustia.
  10. Do misy mixéra pridajte smotanu a šľahajte ju pri vysokých otáčkach 3-4 minúty, kým nezhustne a nevyšľahá sa. Vyberte misu z mixéra. Do misky s rozpustenými pralinkami nalejte šľahačku a dbajte na to, aby pralinky neboli príliš horúce. Šľahačku krúživými pohybmi jemne premiešajte s pralinkami, kým nevznikne hladká pena.
  11. Penu prelož na 2 hodiny do chladničky, kým sa nevychladí. Potom naneste na roládu a znovu zrolujte.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*