Ingrediencie:
Piškóta:
- 6 ks vajička
- 220 gramov polohrubá múka
- 200 gramov kryštálový cukor
- 1⁄2 balík prášok do pečiva
- 6 polievkových lyžíc horúcej vody
- 6 polievkových lyžíc oleja
- 20 gramov kakao
- 1 štipka soľ
Kokosová náplň:
- 200 millilitrov mlieko
- 200 gramov kokos
- 200 gramov kryštálový cukor
- 125 gramov Cera
Čokoládový krém:
- 3 kusy vajíčka
- 200 gramov kryštálový cukor
- 2 polievkové lyžice kakao
- 250 gramov maslo
- 100 gramov tmavá čokoláda
Ešte potrebujeme:
- čokoládová poleva
- kyselkavý džem
Postup:
Piškóta:
- Upečieme si kakaovú piškótu na akú sme zvyknutí. Alebo môžeme vyšľahať bielka so štipkou soli a pomaly prisypávame cukor, stále šľaháme na vysokých otáčkach. Potom už len metličkou zamiešame žĺtka, múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, olej a vodou.
- Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 20-25 minút.
- Stiahneme papier, natrieme džemom.
Kokosová náplň:
- Mlieko, ceru a cukor miešame nad plameňom kým sa cera nerozpustí, prisypeme kokos a chvíľku spolu povaríme. Eštš teplé to môžeme naniesť na piškótu.
Čokoládový krém:
- Vajcia šľaháme s cukrom nad parou do svetlej hmoty. Pred koncom pridáme kakao a na malé kúsky nalámanú čokoládu a ešte šľaháme kým sa čokoláda neroztopí. (Alebo si môžeme čokoládu vopred roztopiť a naliať ju do šľahanej hmoty.)
- Necháme vychladnúť. Maslo si prešľaháme a postupne zašľahávame vychladnutú vaječnú, čokoládovú hmotu.
- Vyšľahaný krém natrieme na stuhnutú kokosovú náplň a necháme trošku stuhnúť.
- Stuhnutý zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť! 👩🍳😋👌👌
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply