Suroviny:
Cesto:
- 4 ks vajce
- 6 lyžíc kr. cukor
- 2 lyžice kakao
- 4 lyžice polohrubá múka
- 8 lyžíc mleté vlašské orechy
- 1 bal. prášok do pečiva
Krém:
- 500 ml smotana na šľahanie
- 250 g horká čokoláda
- 2 bal. stužovač
- horká čokoláda na ozdobu
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné – kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).
- Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 – 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.
- Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni – POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.
- Necháme odležať v chladničke najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!😋👌
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými.
Leave a Reply