Suroviny:
- jačmenné krúpy 350 g
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica masla
- 1 žĺtok
- 250 g syra mascarpone
- 2 lyžice hnedého cukru
- ½ lyžičky soli
- 300 g čučoriedok
- 2 lyžice hnedého cukru na vrch
- tuk na vymastenie formy
Postup:
- Bobule dôkladne umyte a osušte. Krúpy vložte do sitka, prepláchnite studenou vodou a potom ju zalejte vriacou vodou.
V hrnci uvarte 750 ml vody so soľou. Do vriacej vody nasypte krupicu, pridajte maslo a vanilkový cukor , varte prikryté na miernom ohni za občasného miešania, kým krupica neabsorbuje vodu. - Žĺtok vymiešajte s cukrom do krémovej konzistencie, potom pridajte mascarpone a vymiešajte dokopy.
- Zapekaciu misu (18 × 18 cm) vymastite tukom. Do misky dajte polovicu uvarenej krupice, na krupicu rozložte polovicu čučoriedok a polovicu zmesi mascarpone. Potom rozotrite zvyšnú krupicu, čučoriedky a zmes z mascarpone. Vrch posypte hnedým cukrom.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50-60 minút.
Prajeme dobrú chuť!😋
Podeľte sa o tento zaujímavý recept aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply