ČUČORIEDKOVO-KRUPICOVÝ NÁKYP: Odporúčame vyskúšať!


Suroviny:
  •  jačmenné krúpy 350 g
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 žĺtok
  • 250 g syra mascarpone
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 300 g čučoriedok
  • 2 lyžice hnedého cukru na vrch
  • tuk na vymastenie formy

Postup:
  1. Bobule dôkladne umyte a osušte. Krúpy vložte do sitka, prepláchnite studenou vodou a potom ju zalejte vriacou vodou.
    V hrnci uvarte 750 ml vody so soľou. Do vriacej vody nasypte krupicu, pridajte maslo a vanilkový cukor , varte prikryté na miernom ohni za občasného miešania, kým krupica neabsorbuje vodu.
  2. Žĺtok vymiešajte s cukrom do krémovej konzistencie, potom pridajte mascarpone a vymiešajte dokopy.
  3. Zapekaciu misu (18 × 18 cm) vymastite tukom. Do misky dajte polovicu uvarenej krupice, na krupicu rozložte polovicu čučoriedok a polovicu zmesi mascarpone. Potom rozotrite zvyšnú krupicu, čučoriedky a zmes z mascarpone. Vrch posypte hnedým cukrom.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50-60 minút.
Prajeme dobrú chuť!😋
Podeľte sa o tento zaujímavý recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*