
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 150 g hladkej múky
- 5 polievkových lyžíc práškového cukru
- 1 práš do pečiva
- citrónová kôra
Náplň:
- 500 g čučoriedok (použila som mrazené čučoriedky)
- 50 g kukurič. škrobu
- 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 200 ml vody
Vrch:
- 2 bal. 2 g smotany na šľahanie + cukor podľa chuti
- Ak nemáte šľahačku, môžete použiť aj šľahačku v prášku
Postup:
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Múku preosejte s práškom do pečiva a ručne vmiešajte do penovej zmesi spolu s citrónovou kôrou.
- Cesto navrstvite na plech vystlaný papierom na pečenie, uhlaďte a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov, pečte do zlatista, treba sledovať.
- Mrazené čučoriedky oslaďte a dajte ich zohriať. Vo vode rozmiešajte (kukuričný škrob) a vmiešajte ho do čučoriedkovej zmesi. Varte na ohni za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
- Na vychladnuté cesto navrstvite čučoriedkovú zmes a nechajte stuhnúť.
- Nakoniec vyšľahajte šľahačku a natrite ju na dezert.
- Posypte kakaom a podávajte vychladené.
Leave a Reply