Čučoriedkový koláč podľa babičky: Mimoriadne chutný a rýchly!

Potrebujeme:
  • 5 vajec
  • 150 g hladkej múky
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 1 práš do pečiva
  • citrónová kôra
Náplň:
  • 500 g čučoriedok (použila som mrazené čučoriedky)
  • 50 g kukurič. škrobu
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 200 ml vody
Vrch:
  • 2 bal. 2 g smotany na šľahanie + cukor podľa chuti
  • Ak nemáte šľahačku, môžete použiť aj šľahačku v prášku
Postup:
  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Múku preosejte s práškom do pečiva a ručne vmiešajte do penovej zmesi spolu s citrónovou kôrou.
  2. Cesto navrstvite na plech vystlaný papierom na pečenie, uhlaďte a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov, pečte do zlatista, treba sledovať.
  3. Mrazené čučoriedky oslaďte a dajte ich zohriať. Vo vode rozmiešajte (kukuričný škrob) a vmiešajte ho do čučoriedkovej zmesi. Varte na ohni za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
  4. Na vychladnuté cesto navrstvite čučoriedkovú zmes a nechajte stuhnúť.
  5. Nakoniec vyšľahajte šľahačku a natrite ju na dezert.
  6. Posypte kakaom a podávajte vychladené.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*