Ingrediencie:
- Veľkosť formy: 22×9 cm
- čokoláda 300g
- kondenzované mlieko 400g
Postup:
- Formy som vymastila olejom a vyložila pergamenom, aby sa cukrovinky ľahšie vyberali z foriem.Nakrájajte 300 g čokolády nožom. Na sladkosti je ideálna tmavá čokoláda bez prísad (56 % kakaového masla). Môžete si vziať 200 g horkej (70 % čokolády) a 100 g mliečnej čokolády, ako to robím ja.
- Do hrnca nalejte 400 g kondenzovaného mlieka. Pridajte čokoládu.
- A zahrievajte doslova pár minút na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezískate hladkú a homogénnu zmes.
- Zostáva už len naliať čokoládovú zmes do pripravenej formy. Urovnajte povrch a vložte ho do chladničky aspoň na hodinu a pol. Čokoládová zmes pomerne rýchlo stuhne.
- Vyberieme z formy a nakrájame na cukríky. Nôž namažte rastlinným olejom – cukrovinky sa potom budú ľahko krájať.
Chutia úžasne! Veľmi jemná a mäkká dezertná textúra s bohatou čokoládovou chuťou. Ak chcete, môžete do dezertu pridať akékoľvek orechy.
Dobrúc chuť!❤️😋🤩
Zdieľajte tento úžasný recept aj so svojimi priateľmi a rodinou :).
Leave a Reply