Ingrediencie na cesto I:
- 7 bielkov
- 250 g kr. cukru
- 250 g mletých vlašských orechov
- 2 PL oleja
- 2 PL polohrubej múky
Cesto II. :
- 7 bielkov
- 250 g kr. cukru
- 250 g kokosu
- 2 PL oleja
- 2 PL polohrubej múky
Plnka:
- 14 žĺtkov
- 250 g pr. cukru
- 250 g čokolády na varenie
- 250 g masla
Na zdobenie:
- 50 g bielej a tmavej čokolády
POSTUP:
- Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov.
- Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto.
- Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch.
- Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa.
- Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém.
- Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame.
Leave a Reply