Dokonalý, orechovo-kokosový zákusok: Jeden plech vám nebude stačiť!

Ingrediencie na cesto I:
  • 7 bielkov
  • 250 g kr. cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 2 PL oleja
  • 2 PL polohrubej múky
Cesto II. :
  • 7 bielkov
  • 250 g kr. cukru
  • 250 g kokosu
  • 2 PL oleja
  • 2 PL polohrubej múky
Plnka:
  • 14 žĺtkov
  • 250 g pr. cukru
  • 250 g čokolády na varenie
  • 250 g masla
Na zdobenie:
  • 50 g bielej a tmavej čokolády
POSTUP:
  1. Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto.
  3. Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch.
  4. Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa.
  5. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém.
  6. Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame.
Dobrú chuť!😊😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*