Domáce studené mäso na 5 minút. Vyrobíte si ho behom chvíľky bez zbytočných konzervantov či chemikálií!

A netreba toho veľa, len poriadny kus mäsa, pár korenín a veľký hrniec. Je ťažké nájsť mäso s čistými prísadami. Aj keď obsahuje veľa mäsa, aj 95 – 98 %, vždy sa na etikete nájde nejaký nechcený prídavok.

A pripraviť domáce mäsá je hračka. Na to nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Všetko, čo potrebujete, je určite ukryté vo vašej kuchynskej skrinke.

Ako pripraviť mäso z bravčového karé doma?

Bravčové karé je výbornou súčasťou na prípravu domácich údenín. Nie je ani príliš tučný, ani príliš chudý. Bude dokonalou ingredienciou na chlebíčky a hrdým prvkom vianočného stola.

Ak sa však bojíte, že bravčové karé môže byť príliš suché, určite vyskúšajte 5-minútový spôsob varenia. V tomto prípade nie je možné, aby sa mäso zmenilo na hranolky.

Bravčové karé jemne marinované v cesnaku by sa malo variť v dobre osolenej marináde 5 minút. Po tejto dobe mäso odpočíva v teplom hrnci, kým nevychladne, pričom zachytí chuť a vôňu korenín prítomných v marináde.

Bravčové karé sa navyše nevysuší, pretože je neustále ponorené vo vode. Potom operáciu zopakujte raz alebo dvakrát, ak mäso ešte nie je vo vnútri dobre upečené.

Ingrediencie:

  • 1,5 litra vody
  • 1 kg vykosteného bravčového karé
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica sušenej majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrniek nového korenia
  • 5 zrniek čierneho korenia

Príprava:

  1. Bravčové karé potrieme prelisovaným cesnakom. Vo vysokom hrnci uvaríme vodu so soľou, cukrom, majoránom, bobkovým listom, novým korením a korením.
  2. Bravčové karé vložíme do vriacej vody. Všetko opäť privedieme do varu a varíme asi 5 minút. Po uplynutí tejto doby hrniec odstavíme zo sporáka, prikryjeme a odstavíme na 12 hodín.
  3. Keď obsah hrnca vychladne, opäť ho privedieme do varu. Od okamihu varu mäso varíme ďalších 5 minút. Opäť odložte nabok vychladnúť. Potom bravčové karé vyberte, odrežte plátok a skontrolujte, či je mäso vo vnútri upečené.
  4. Ak nie, môžete 5-minútové varenie zopakovať a mäso opäť odložiť, aby vychladlo. Hotové bravčové karé zbavíme zvyškov korenia, osušíme a mäso zabalíme do alobalu.
  5. Uchovávajte v chladničke. Podávajte na sendvičoch alebo ako občerstvenie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*