Potrebujete:
- 1 plechovka sladeného Salka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 ks tyčinky ľadových gaštanov
- 0,2 až 0,5 l rumu (konkrétne množstvo podľa chuti)
- recept môžete dochutiť aj mandľovou esenciou či 5 kockami horkej čokolády
Postup:
- Do hrnca vlejte šľahačku, do ktorej nalámte všetky ľadové gaštany a prípadne aj horkú čokoládu.
- Túto zmes varte na miernom plameni, kým sa všetka čokoláda nerozpustí. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
- Do šľahačky s rozpustenou čokoládou potom vlejte sladké Salko a podľa chuti rum (2 až 5 decilitra). Hotový domáci likér z ľadových gaštanov môžete dochutiť dvoma až tromi kvapkami mandľového esenciu.
- Na záver likér prelejte do uzatvárateľnej fľaše a vložte do chladničky.
Leave a Reply