Zloženie:
- 1 číre (kryštalické) želé alebo 2 polievkové lyžice želatíny (v závislosti od konkrétnej značky)
- 400 g hustého prírodného jogurtu
- Voliteľný proteínový doplnok 30 g (ľubovoľná príchuť)
- 100 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Postup:
- Kryštálové želé rozpustite vo vriacej vode (ja som ho zaliala asi 150 ml vody) a nechajte ho trochu stuhnúť. Želé môžete nahradiť želatínou a potom ho zaliať studenou alebo teplou vodou v závislosti od pokynov výrobcu.
- Zmiešajte prírodný jogurt spolu s proteinom a želé.
- Tortovú formu (v mojom prípade s dĺžkou 22 cm) vyložte potravinárskou fóliou a zmes nalejte do formy.
- Umiestnite do chladničky na min. 2-3 hodiny. Po uplynutí tejto doby roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli. Rovnomerne nakrájajte na pásiky a každý pásik potrite tenkou vrstvou čokolády a vložte späť do chladničky aspoň na 30 minút.
Dobrú chuť!
Leave a Reply