POTREBNÉ PRÍSADY
- zemiaky
- chudá oravská slanina (alternatíva údené mäso),
- dvaetenšie alebo jeden hrubší párok (alternatíva 20 dg slovenskej točenej),
- väčšia cibuľa,
- 3 vajíčka (na obrázku sú 4, ale nakoniec som dala len tri),
- kyslá smotana,
- 1/2 šľahačková smotana,
- mleté korenie,
- solčanka,
- soľ,
- 1/2 dl vody (pri nových zemiakoch netreba).
POSTUP PRÍPRAVY
K príprave týchto skvelých “francuzákov” som sa dostala ako slepé kura k zrnu – jednoducho sa mi pokazila rúra a bola som nútená improvizovať a spraviť ich na sporáku. Vyskúšajte, neobanujete, chute sa krásne prepoja a ich chuť je jednoducho úžasná, úplne iná ako bežné francúzske zemiaky. Ak raz skúsite, k bežnej príprave francúzskych sa už asi nevrátite 🙂
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply