Francúzske zemiaky úplne inak – sú naozaj skvelé!

POTREBNÉ PRÍSADY

  • zemiaky
  • chudá oravská slanina (alternatíva údené mäso),
  • dvaetenšie alebo jeden hrubší párok (alternatíva 20 dg slovenskej točenej),
  • väčšia cibuľa,
  • 3 vajíčka (na obrázku sú 4, ale nakoniec som dala len tri),
  • kyslá smotana,
  • 1/2 šľahačková smotana,
  • mleté korenie,
  • solčanka,
  • soľ,
  • 1/2 dl vody (pri nových zemiakoch netreba).

POSTUP PRÍPRAVY

K príprave týchto skvelých “francuzákov” som sa dostala ako slepé kura k zrnu – jednoducho sa mi pokazila rúra a bola som nútená improvizovať a spraviť ich na sporáku. Vyskúšajte, neobanujete, chute sa krásne prepoja a ich chuť je jednoducho úžasná, úplne iná ako bežné francúzske zemiaky. Ak raz skúsite, k bežnej príprave francúzskych sa už asi nevrátite 🙂

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*