- Kokosový a vanilkový krém sú lahodné. Navyše nejde o tradičný vanilkový krém, ale naozaj jemný a zvláštny. Ak vás už zvyčajné koláče omrzeli, oplatí sa to urobiť!
Ingrediencie:
- 30 dkg polohr.múky
- 15 dkg cukru
- 15 dkg masla
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3 lyžice kyslej smotany
Na kokosovú náplň:
- 4 bielka
- 1 štipka soli
- 20 dkg cukru
- 25 dkg strúhaného kokosu
Na vanilkový krém:
- 6 bielkov
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 2 polievkové lyžice cukru
- 5 dl mlieka
- 20 dkg masla
Na vrch:
- 10 dkg hoblín horkej čokolády
Príprava:
- Suroviny na cesto zmiešame v miske mixérom a potom vylejeme na pekáč. Pečieme pri 180 stupňoch 30-35 minút, potom necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme na polovice.
- Medzitým si pripravte krémy. Kokosový: K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhú penu, potom zmiešame s cukrom a strúhaným kokosom.
- Pudingová: Mlieko privedieme do varu, bielka vymiešame s pudingovým práškom do peny. Pomaly vmiešame mlieko a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale stále miešame, aby sa nehrudkovalo. Maslo vymiešame s cukrom do peny a keď krém vychladne, primiešame ho.
- Prvý plát cesta potrieme kokosovou plnkou, potom položíme druhý plát, na ktorý dáme vanilkový krém, vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom ho môžete nakrájať.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply