Francúzsky, kokosový rez: Super chutné!

  • Kokosový a vanilkový krém sú lahodné. Navyše nejde o tradičný vanilkový krém, ale naozaj jemný a zvláštny. Ak vás už zvyčajné koláče omrzeli, oplatí sa to urobiť!

Ingrediencie:
  • 30 dkg polohr.múky
  • 15 dkg cukru
  • 15 dkg masla
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice kyslej smotany
Na kokosovú náplň:
  • 4 bielka
  • 1 štipka soli
  • 20 dkg cukru
  • 25 dkg strúhaného kokosu
Na vanilkový krém:
  • 6 bielkov
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 5 dl mlieka
  • 20 dkg masla
Na vrch:
  • 10 dkg hoblín horkej čokolády

Príprava:
  1. Suroviny na cesto zmiešame v miske mixérom a potom vylejeme na pekáč. Pečieme pri 180 stupňoch 30-35 minút, potom necháme vychladnúť a vodorovne prekrojíme na polovice.
  2. Medzitým si pripravte krémy. Kokosový: K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhú penu, potom zmiešame s cukrom a strúhaným kokosom.
  3. Pudingová: Mlieko privedieme do varu, bielka vymiešame s pudingovým práškom do peny. Pomaly vmiešame mlieko a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť, ale stále miešame, aby sa nehrudkovalo. Maslo vymiešame s cukrom do peny a keď krém vychladne, primiešame ho.
  4. Prvý plát cesta potrieme kokosovou plnkou, potom položíme druhý plát, na ktorý dáme vanilkový krém, vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom ho môžete nakrájať.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*