Gaštanové kocky: Koláč, ktorý si vás získa!

Ingrediencie na cesto:
  • 5 vajec
  • 12 dkg cukor (kryštálový)
  • 10 dkg strúhanej čokolády
  • 10 dkg mletých vlašských orechov
  • 1/2 prášku do pečiva
  • veľkú lyžicu polohrubej múky
Na krém:
  • 400-500 g nesladeného gaštanového pyré
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice rumu
Na šľahačku:
  • 500 ml mliečnej smotany na šľahanie
  • prípadne práškový cukor

Príprava:

1.Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom. Bielky vyšľaháme. Zvlášť zmiešame suché ingrediencie: strúhanú čokoládu, mleté ​​vlašské orechy, lyžicu múky a polovicu prášku do pečiva. To všetko postupne vareškou vmiešame do zmesi so žĺtkami a striedavo pridávame lyžicu bielkov. Spojenú zmes vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie (môj mal 30×22 cm). Dávajte pozor, aby ste ho nepripiekli. Dĺžku a teplotu prispôsobte pečeniu vašej rúry. Mne sa pečie 15 minút na 150 stupňov.

2.Gaštanový krém: Zmäknuté maslo a práškový cukor vymiešame. Vmiešame nesladený gaštan a rum. Nanášajte na upečené cesto v malých kôpkach, pretože krém je dosť kompaktný, takže sa ťažko rozotiera. Pekne všetko zarovnajte. Na gaštanovú vrstvu natrieme šľahačku (odporúčam šľahať smotanu s cukrom podľa chuti, nie príliš sladkú, pretože gaštanová vrstva je dosť sladká). Ak chcete, môžete do krému primiešať aj trochu šľahačky. Ja som to ale nerobila.

3.Nakoniec posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom :).

Dobrú chuť!😋👩‍🍳👌

Written By
More from redakcia
Zväčšené lymfatické uzliny: Prečo sa tieto hrčky objavujú na krku, v slabinách alebo v podpazuší?
Lymfatické uzliny sú malé orgány, ktoré sa nachádzajú po celom tele. Sú...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *