Geniálne utopené rezne na maďarský spôsob – mäkkučké, šťavnaté a fantasticky chutné mäso!

Ingrediencie

Rezne krkovička alebo bravčové karé
1 kocka bujónu (masoxu)
0,5 litra vody
strúhanka
2 vajcia (ja do nich pridávam trošku pálivej papriky)
hladká múka
soľ
olej
Maďarská klobáska, slaninka, maslo

Postup prípravy

Rezne naklepeme, osolíme a obalíme ich naopak – najskôr do mäska vklepeme strúhanku, potom obalíme v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v múke a osmažíme ich sprudka na oleji.
Hneď ich dáme na pekáčik, zalejeme vývarom z bujónu (voda a bujón, ak máte vývar samozrejme použite ten) a na každý rezeň dáme plátok masla, anglickú slaninu a medzi plátky aj kolieska klobásky.
Pečieme asi 30-40 minút, aby rezne nasiakli vývar.
Keď sú rezne mäkké, preložíme ho do čistého pekáča, prikryjeme alobalom a necháme ešte chvíľu dôjsť.
Keď rezne vyberiete z vývaru, môžete ich pokojne uložiť aj na predvarené zemiaky, alebo dokonca lečo (skúšala som a je to výborné).
Potom dajte jednoducho ešte zapiecť do rúry a za pár minút môžete hodovať.
Poznámka: Vývar, ktorý z mäska zostane môžete použiť na zemiaky alebo ryžu.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*