Jednoduchý trik na ošúpanie uvarených vajíčok: Stačí pár kvapiek a škrupina sa strhne!

Príprava natvrdo uvarených vajec nie je pre mnohých problém, ale proces šúpania je často problém. Šupka sa môže pevne prilepiť a niekedy sa odlupuje v malých prúžkoch, čo môže byť nepríjemné.

Našťastie existuje jednoduché riešenie tohto problému, ktoré už používa mnoho gazdiniek: stačí vám pár kvapiek citrónovej šťavy!

Po uvarení vajec často ťažko odstránime škrupinu bez toho, aby sme poškodili vnútro vajíčka. Nepríjemné je to najmä vtedy, ak sa vajíčko nepripravovalo na šalát alebo vaječný krém a dôležitý je pre nás aj vzhľad.

Ako však v tomto procese pomáha citrónová šťava? Kyselina citrónová pomáha škrupine vajec ľahšie sa oddeliť od bielka. Výsledkom je, že škrupina sa prakticky okamžite stiahne bez poškodenia vajíčka a dá sa ľahko čistiť.

Postup je jednoduchý: keď sa vajíčka varia, jednoducho do vody pridajte 2-3 plátky čerstvého citróna alebo pridajte lyžicu citrónovej šťavy. Potom pokračujte vo varení ako obvykle.

Pamätajte, že vajcia uvarené natvrdo je zvyčajne potrebné uvariť vo vriacej vode 8-10 minút, kým vajcia uvarené namäkko len 3-4 minúty. Takže, keď budete nabudúce robiť vajíčka na tvrdo, vyskúšajte tento trik a užite si “jednoduchší a hladší peeling!”

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*