Kakaovo-kokosový koláčik, ktorý je perfektný pre všetky mlsné jazýčky!

Ak ho pečiete len pre dospelých, môžete do krému pridať malú dávku rumu. Dezert tak získa väčšiu silu. 🙂

Prísady:
  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 50 ml kyslej smotany
  • 20 g holandského kakaa
  • 2 žĺtky
  • 1 prášok do pečiva
Na krém si pripravte:
  • 1 kg plnotučného tvarohu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 5 vajec

Príprava
  1. Do kuchynského robota preosejte múku a prášok do pečiva, primiešajte cukor, kakao a zmäknuté maslo. Na nízkych otáčkach šľahajte a postupne pridávajte kyslú smotanu a oba žĺtky. Cesto nechajte niekoľko minút spracovať, kým nebude hladké a rovnomerné. Cesto rozdeľte na dve časti, jedna by mala byť dvakrát väčšia ako druhá. Obe časti zabaľte do potravinovej fólie a dajte ich na chvíľu odpočinúť do chladničky.
  2. Medzitým vyšľahajte smotanu, znížte výkon mixéra a po častiach do nej za stáleho šľahania zapracujte tvaroh. Postupne vmiešajte vajcia, potom cukor a nakoniec kokos a kukuričný škrob. Krém nechajte mixérom spracovávať aspoň desať minút, ale aj dlhšie.
  3. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Rozotrite naň väčšinu cesta a rovnomerne ho rozotrite. Keďže cesto bolo chladené, bude trochu tuhšie, ale bude dobre držať tvar. Opatrne rozotrite všetok krém na cesto, ale dbajte na to, aby sa nedotýkal stien formy. Nakoniec krém prikryte druhou časťou cesta a zatlačte ho. Hotový dezert vložte do rúry vyhriatej na 160 °C, pečenie potrvá približne hodinu.
Dobrú chuť! 👌😋
Zdieľajte tento super recept aj so svojou rodinou a priateľmi :).

Written By
More from redakcia
5 najlepších potravín pre ženy trpiace hormonálnymi poruchami a 5 potravín, ktorým sa treba vyhnúť.
Kombinácia správnych potravín je prospešná nielen pre pleť, ale môže zlepšiť aj...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *