- Kokosový krém je veľmi lákavý a robí tento koláčik neodolateľným!
Ingrediencie:
- 10 dkg cukru
- 15 dkg masla
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- pol vrecka prášku do pečiva
- 25 dkg polohr. múky
- 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany (koľko chcete)
Na kokosový krém:
- 6 bielkov
- 10 lyžíc cukru
- 20 dkg strúhaného kokosu
Na vanilkový krém:
- 2 vrecká vanilkového pudingového prášku
- 9 lyžíc cukru
- 1 liter mlieka
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
Na vrch:
- 20 dkg tmavej čokolády
- 1 lyžička masla
- 2 dkg strúhaného kokosu
Príprava:
- Maslo vymiešame s cukrom a potom pridáme ostatné suroviny. Najprv pridajte len jednu lyžicu kyslej smotany, ak je cesto dostatočne mäkké, druhú lyžicu nepotrebujete.
- Hmotu rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a jednu uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Bielky vyšľaháme s cukrom, vmiešame strúhaný kokos a rozotrieme na plech. Prikryjeme druhým plátom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 15 minút.
- Kým sa pečie, pripravíme si druhý krém. Puding, cukor a mlieko zmiešame, uvaríme obvyklým spôsobom, potom za stáleho miešania ochladíme. Vyšľaháme smotanu a vmiešame ju do pudingu. Natrieme na vrch koláča a dobre rozotrieme, aby bola rovnomerná.
- Čokoládu spolu s maslom dáme do misky a roztopíme, natrieme na krém a posypeme strúhaným kokosom, aby sa naň prilepila, aby pri krájaní z koláča nespadla. Odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby krémy a čokoláda stuhli, potom môžeme krájať.
Leave a Reply