
Suroviny: na plech 30×30 cm
Na cesto:
- 3 vajcia
- 13 lyžíc cukru
- 15 lyžíc polohr.múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 dl oleja
- 1 dl kyslej smotany
- približne. 1 dl mlieka
- 3 banány
Na vrch:
- 6 lyžíc vody
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 150 g masla
- 50 g holandského kakaového prášku
- 100 g strúhaného kokosu
Postup:
- Rúru vyhrejem na 200 stupňov. Plech vymastím olejom a vysypem múkou.
- Múku zmiešam s práškom do pečiva a soľou. 3 vajcia a cukor vymiešam mixérom do peny. Pridajte kyslú smotanu, polovicu múky a premiešajte. Pridám olej a zvyšnú múku a tiež zamiešam. Nakoniec pridajte toľko mlieka, aby ste získali nie príliš tekuté, ale roztierateľné mäkké cesto.
- Nalejem na plech, uhladím a lyžicou mierne vytiahnem po stranách. Banán nakrájaný na kolieska rovnomerne rozdelím na cesto. Vložím do rúry a pečiem cca 25 minút, bez otvárania dvierok a po 10 minútach znížim teplotu na 180 stupňov. Vyberiem a nechám na panvici úplne vychladnúť.
- Kakao vymiešam s vodou do hladka, potom pridám práškový cukor. Maslo zmäknem v mikrovlnke a primiešam aj mixérom. Nakoniec primiešam 80 g strúhaného kokosu. Do použitia neuchovávam v chladničke.
- Keď cesto vychladne, natriem na vrch krém a posypem zvyšnými 20g strúhaného kokosu. Dala som do chladničky. Keď krém stuhol, nakrájam ho na kocky.
DOBRÚ CHUŤ! A nezabudnite sa podeliť o recept aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply