Ingrediencie
Piškóta:
- 6 vajec
- 1 šálka cukru
- 1 šálka pšeničnej poloh. múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2-3 lyžice kakaa
Ingrediencie na krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany 30%
- 3 zarovnané lyžičky želatíny
- 80 g cappuccina
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
Ingrediencie na vrch:
- 400 ml smotany 30%
- 2 lyžičky práškového cukru
- cappuccino
- 2 stužovače krému
Postup:
- Piškóta: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a ďalej šľaháme. Pridáme žĺtky a ďalej šľaháme. Potom pridajte pšeničnú múku, prášok do pečiva a kakao. Jemne premiešame.
- Cesto vylejeme do vymastenej obdĺžnikovej formy s rozmermi 25 x 36 cm, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút pri 160-170°C. Nechajte 15 minút v rúre mierne vychladnúť. Po uplynutí tejto doby vyberte piškótu z rúry.
- V 1/4 šálky vody rozpustite želatínu.
- Syr mascarpone dôkladne premiešame s cappuccinom. Smotanu vyšľaháme dotuha s cukrom a pridáme želatínu, potom mascarpone a jemne premiešame.
- Piškótu rozrežeme na dve časti a natrieme krémom. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a zafixujeme stužovačmi. Nakoniec posypte cappuccinom.
Prajeme dobrú chuť!😋👌👩🍳
Leave a Reply