Koláč Cappuccino: Úžasná dobrota s kakaovou piškótou!

Ingrediencie
Piškóta:
  • 6 vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka pšeničnej poloh. múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2-3 lyžice kakaa
Ingrediencie na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany 30%
  • 3 zarovnané lyžičky želatíny
  • 80 g cappuccina
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
Ingrediencie na vrch:
  • 400 ml smotany 30%
  • 2 lyžičky práškového cukru
  • cappuccino
  • 2 stužovače krému

Postup:
  1. Piškóta: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a ďalej šľaháme. Pridáme žĺtky a ďalej šľaháme. Potom pridajte pšeničnú múku, prášok do pečiva a kakao. Jemne premiešame.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej obdĺžnikovej formy s rozmermi 25 x 36 cm, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minút pri 160-170°C. Nechajte 15 minút v rúre mierne vychladnúť. Po uplynutí tejto doby vyberte piškótu z rúry.
  3. V 1/4 šálky vody rozpustite želatínu.
  4. Syr mascarpone dôkladne premiešame s cappuccinom. Smotanu vyšľaháme dotuha s cukrom a pridáme želatínu, potom mascarpone a jemne premiešame.
  5. Piškótu rozrežeme na dve časti a natrieme krémom. Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a zafixujeme stužovačmi. Nakoniec posypte cappuccinom.
Prajeme dobrú chuť!😋👌👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*