Kto by ho nemal rád. Vynikajúci recept na koláč Opitý Izidor!

Suroviny na cesto:
  • 6 ks vajcia
  • 220 gramov hera alebo maslo
  • 220 gramov práškový cukor
  • 100 gramov polohrubá múka
  • 180 gramov mleté vlašské orechy
  • 1 1⁄2 polievková lyžica kakao
  • 1 balík prášok do pečiva
1.náplň
  • Ovocný džem
2.náplň
  • 200 gramov mleté vlašské orechy
  • 4 polievkové lyžice práškový cukor
  • 100 millilitrov rum
3.krém
  • 4 kusy vajcia
  • 150 gramov kryštálový cukor
  • 300 gramov maslo
  • 2 polievkové lyžice kakao
POLEVA
  • 200 gramov čokoláda
  • 50 gramov Cera
Postup:
  1. Cesto: Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešame s maslom a práškovým cukrom do peny. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy, kakao a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme asi 20 minút na 170 stupňov.
  2. 1.náplň: Upečené vychladnuté cesto potrieme ovocným džemom.
  3. 2.náplň: Orechy, práškový cukor a a rum dobre spolu zmiešame a opatrne natrieme na piškótu s džemom.
  4. 3.krém: Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút.Do vychladnutého zašľaháme maslo a kakao. Natrieme na orechovú náplň. Necháme vychladiť a stuhnúť.
  5. Nad parou si rozpustíme čokoládu s cerou a polejeme s tým vytuhnutý zákusok. Keď poleva stuhne, krájame rezy.
Dobrú chuť!
Written By
More from redakcia
Hrnčekový koláč za pol hodinu: Rýchla dobrota s orechami!
Máte chuť na niečo dobré, bez zdĺhavého pečenia a zložitej prípravy? Vyskúšajte...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *