Suroviny:
- Preosejte 60 dkg hladkej múky
- 3,2 dl mlieka
- 2,5 dkg čerstvého droždia
- 1 vajce 1 ČL soli
- 3 lyžice cukru
- 8 dkg rozpusteného masla
Plnenie
- 50 dkg tvarohu
- 2 polievkové lyžice krupice
- 4,5 lyžice cukru
- 1 ČL vanilkového cukru
- strúhaná kôra z 1 citróna
- 2 vaječné žĺtky,
- vyšľahajte bielky do peny.
Príprava
- Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, kvások potom dobre vymiesime s ostatnými surovinami okrem masla. Maslo pridáme trochu neskôr, aby vzniklo svetlé cesto, dobre vymiesime a necháme vykysnúť na dvojnásobok.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na 10 cm kocky a do stredu dáme lyžicu tvarohovej plnky. Vypracujeme placičku (rohy štvorcov v strede spojím, jeden na ne stočím) a v dostatočnej vzdialenosti ich poukladáme na papier na pečenie, necháme asi 15-20 minút odležať a potrieme celým vajíčkom.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme do zlatohneda.
DOBRÚ CHUŤ! ❤️
Leave a Reply