Lahodný, nepečený dezert s mascarpone, broskyňami a čokoládou. Recept je jednoduchý a výborný!

Zloženie:
  • okrúhle piškóty na dno tortovej formy
  • malá šálka instantnej kávy na namáčanie piškót
  • 25 dkg syra mascarpone
  • 20 dkg 30% smotany
  • 4 lyžičky práškového cukru
  • 2 kocky mliečnej čokolády
  • Polovice broskýň z konzervy
  • 8 kociek strúhanej čokolády na ozdobu

Postup:
  1. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie, poukladajte do nej piškóty a zľahka ich namočte do instantnej kávy.
  2. Vyšľahajte smotanu, na konci šľahania pridajte práškový cukor a ešte chvíľu šľahajte. Potom po lyžičkách pridávajte syr mascarpone a premiešajte (môžete miešať aj pri nízkych otáčkach). Na piškóty rozotrite 2/3 zmesi. Potom na ne poukladajte broskyne nakrájané na tenké plátky.
  3. Do zvyšnej zmesi pridáme čokoládu nastrúhanú na veľkom strúhadle a premiešame. Zmes rozotrite na broskyne a uhlaďte vrch. Koláč ozdobte zvyšnými 8 kockami nastrúhanej čokolády.
  4. Chladíme v chladničke niekoľko hodín alebo najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*