Sú chutné, chrumkavé a ľahko sa pripravujú. Keď sa na stole objavia, všetci po nich okamžite siahnu. Sú ako stvorené na menšie i väčšie príležitosti a zamilujú si ich malí aj veľkí maškrtníci.
Anjelské oči sú jednoduchý a efektný recept na vianočné pečivo, ktoré si zamilujú deti aj dospelí. Kľúčom k ich jedinečnej chuti je sladký prízvuk – džem alebo lekvár.
Môžete si vybrať akúkoľvek príchuť, od klasickej slivky až po exotickú marakuju. Tu bude fungovať aj želé. Práve tento farebný stred, pripomínajúci viacfarebné oči, im dal také očarujúce meno.
Chrumkavý koláčik v kombinácii so šťavnatou náplňou je dokonalá kombinácia, ktorá sa perfektne hodí ako sladký doplnok ku káve alebo čaju.
Ingrediencie:
- 1 šálka polohr. múky
- 150 g masla
- 5 lyžíc cukru
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- 100 g mletých lieskových orieškov
- 1 jahodové želé
- 250 ml horúcej vody
Spôsob prípravy:
- Do misky nalejte želé, zalejte horúcou vodou a premiešajte. Odložíme vychladnúť do povrazového vrecka.
- Zmiešajte pšeničnú múku s mletými orechmi, mäkkým maslom, žĺtkami, bielym a vanilkovým cukrom do jednotnej hmoty. Zabalíme do fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
- Z cesta odkrajujte kúsky, tvarujte malé guľky a ukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyrovnajte a prstom urobte v strede priehlbinu. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia na 15 minút.
- Keď upečené sušienky vychladnú, vyplňte dutinu želé. Odrežte roh vrecka na zips – vznikne niečo ako vrecko na pečivo.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply