Ingrediencie na krémovú hmotu x 2:
- 400 ml hustej smotany 30%
- 250 g syra mascarpone
- 70 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice želatíny
- 80 ml vriacej vody na želatínu
Ingrediencie na malinovú hmotu:
- Asi 900 g malín (mrazených alebo čerstvých)
- 2 malinové želé
Okrem toho:
- asi 19 kusov maslových sušienok
- kokosové hoblinky na posypanie
Postup:
Spodná časť torty:
Plech s rozmermi 24 × 38 cm vystelieme papierom na pečenie. Na spodok po celej ploche poukladáme sušienky. V prípade potreby ich narežeme tak, aby pokryli celé dno formy.
Krémová hmota:
- Do misky dáme 2 polievkové lyžice želatíny a zalejeme 80 ml vriacej vody. Necháme pár minút odstáť, aby želatína napučala. Potom dôkladne premiešame, kým sa želatína nerozpustí vo vriacej vode. Necháme vychladnúť.
- V miske vyšľaháme hustú smotanu (priamo vybratú z chladničky, veľmi vychladenú). Keď krém začne hustnúť, pridáme práškový cukor a rozmixujeme.
- Potom pridajte syr mascarpone a znova premiešajte. Nakoniec malým prúdom pridáme vopred pripravenú a vychladnutú želatínu a všetko dôkladne premiešame.
- Pripravenú hmotu položte na plech na pečenie na predtým pripravené sušienkové dno. Hmotu rozotrieme po celej ploche plechu, vrch uhladíme.
Malinová hmota:
- Maliny dáme na panvicu a zahrievame, kým sa nerozpadnú a nepustia šťavu. Ak niekto nemá rád pocit malinových semiačok medzi zubami, po uvarení musí maliny dať na sitko a pretrieť, aby sa zbavil semienok. A potom ich znova priveďte do varu.
- Keď sa maliny uvaria, vypneme plyn, pridáme dve malinové želé a všetko dobre premiešame. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí malín, keď hmota pomaly stuhne, nalejeme do plechu na smotanovú hmotu a rozotrieme po celej ploche plechu. Vložte plech na pečenie do chladničky na koncentráciu hmoty.
- Ďalšiu vrstvu krémovej hmoty pripravíme rovnako ako tú predošlú a položíme ju do plechu na malinovú hmotu tak, aby pokryla celý povrch, aj vrch.
- Vrch torty posypeme kokosovými hoblinkami.
- Cesto dáme aspoň na pár hodín do chladničky, aby všetky hmoty dobre stuhli.
Dobrú chuť! A ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).
Leave a Reply